Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Habcsók szellemek

2008.10.26

Kép Különböző méretű és formájú szellemeket készíthetünk tojáshabból, melyeket elfogyaszthatunk, de dekorációként is használhatunk.


Hozzávalók: 4 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, csipet só, 1-2 kocka csokoládé


A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad.
 

habzsák végére nem kell díszítőcsövet tenni, elég ha csak a csőtartó műanyagot helyezzük a zsák belsejébe. A habzsák száját hajtsuk félig vissza, és a habot kanalazzuk a belsejébe. A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.
 

A sütőt melegítsük elő 80-100 °C –ra. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral. A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el. A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 3 órán át szárítsuk.
 

Vízgőz felett olvasszunk meg 1-2 kocka étcsokoládét. A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre. A szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig elállnak.

Ötlet:
A szellemek aljába szúrhatunk kihegyezett hurkapálcikát vagy fa grillnyársat, így a szellemeket poharakba téve is felszolgálhatjuk. A pálcikára vékony fehér szalagokat is köthetünk.
Ha a szellemek formája engedi, a tetejénél óvatosan átszúrva, cérnaszálra is felfűzhetjük őket.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>