Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézeskalács

2008.10.31

Hozzávalók:

Mézes tészta:                                                            Cukormáz:

50 dkg liszt                                                                     2 tojásfehérje

20 dkg porcukor                                                              20 dkg porcukor

5 dkg margarin

1 db tojás

1,5 dl méz

1-1 kávéskanál őrölt szegfűszeg és fahéj

1 kávéskanál szódabikarbóna

 

Elkészítés:

A tészta:

A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, a mézet pedig a porcukorral és a margarinnal. Ezután alaposan belisztezett deszkán gyúrjuk össze az alapanyagokat. Jól dolgozzuk össze, mert úgy könnyebb vele dolgozni. Nyújtsuk ki fél centi vastagra és különböző formájú tésztaszaggatókkal szaggassuk ki a díszeket. (Ha díszt készítünk szívószállal fúrjunk rá lyukakat) Majd közepes lángon aranybarnára sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a cukormázat.

Cukormáz:

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Apránként hozzákeverjük a cukrot, majd tovább verjük a masszát, míg jó sűrű lesz. Egy műanyag zacskóba töltjük, és bekötjük a száját. A zacskó sarkát levágjuk, de csak pici lyuk legyen rajta. Enyhe nyomással megindul belőle a massza, amivel megrajzolhatjuk a mézes díszeket. Ha megszáradt, abban az esetben ha dísz lesz, fűzzük fel fonalra, és máris felfüggeszthetők a fára.

 

Ötlet: Ha színes cukormázt szeretnénk csinálni akkor vegyünk különféle színű színezéket és adjuk hozzá a mázhoz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép




Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>