Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


múmia muffinok

2008.10.26

A bekötözöt múmia alatt kakaós muffin rejtőzik, amelyre pillecukrot helyeztünk.

Hozzávalók: 1 adag kakaós muffin, 1 adag egyszerű vajkrém, fehér pillecukor (marshmallows), bevonó csokoládé, apró fehér cukorgyöngy


Az alaprecept leírása szerint a hozzávalókból készítsük el a kakaós muffint. A receptben megadott hozzávalókat dolgozzuk össze, és fehér muffinpapírral bélelt muffinformába kanalazzuk bele a tésztát. A tésztát elég a forma 3/4 –ig kanalaznuk, mert a tészta sütés során felemelkedik. A muffintésztát előmelegített sütőben, 180 ºC-on, 20-25 perc alatt süssük meg. Sütés után vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. A muffint természetesen más recept alapán is elkészíthetjük.
 

Egy edénybe tegyünk vizet melegedni, erre helyezzünk egy tálat, amelybe tördeljük bele a csokoládét. Míg a víz melegszik, a csokoládé is elolvad, amit ezután keverjünk simára. A pillecukrokat (marshmallows) egy pálcikára szúrva mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, és vonjuk be vele a teljes felületét. A bevont pillecukrokat helyezzük a muffinok tetejének a közepére, és hagyjuk megdermedni rajta. Ha a csokoládé megdermedt, a pillecukor stabilan fog állni a muffinon.
 

Az alaprecept leírása szerint a hozzávalókból készítsük el a vajkrémet. A vajat az átszitált porcukorral robotgép közepes fokozatán keverjük habosra, majd a vanília aroma és a tej hozzáadásával ismét keverjük össze.
 
A muffin szabadon maradt részét körben, a pillecukor körül, egyenletesen vonjuk be a vajkrémmel. A következő lépéshez a vajkrémet érdemes néhány percre hűtőszekrénybe tenni, mert a hidegebb vajkrémmel szebben dekorálhatunk, a díszítés nem fog összeolvadni.
 

A maradék vajkrémet kanalazzuk közepes méretű, un. szirom alakú (széles csík húzható vele) díszítőcsővel ellátott habzsákba. A habzsákból nyomjuk a krémet a muffin tetejére, a pillecukor köré és annak tetejére, több rétegben is, mintha gézzel tekertük volna körbe. A szemeknek hagyjunk egy keskeny kis sávot, amit ne díszítsünk a vajkrémmel. Könnyebben elkészíthetjük a díszítést, ha a muffinok aljába hurkapálcikát szúrunk, és díszítés közben forgatjuk.
 
A szabadon maradt vékony sávra készítsük el a múmia szemeit. Ehhez az apró fehér cukorgyöngyöt egyszerűen nyomjuk bele a csokoládéval bevont pillecukorba. Óvatosan, egy fogpiszkáló segítségével nyomjuk bele a pillecukorba, de vigyázzunk, mert a megdermedt csokoládé könnyen berepedhet. A vendégek érkezéséig a múmiákat tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a vajkrémből készült csíkok ne olvadjanak össze.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>