Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancstorta

2008.10.31

Hozzávalók:

A tészta:

1 db narancs reszelt héja

1 db 8 tojásos, szögletes piskóta tortalap (közepes tepsi méret)


A töltelék:

6 dl tej

1 csomag vanilia ízű pudingpor

20 dkg porcukor

1 csomag Bourbone vaníliás cukor

5 dl habtejszín

1 evőkanál zselatinpor

1 citrom leve és reszelt héja

1 kávéskanál mandulaaroma

2 db tisztított narancs vékonyra szeletelve

narancslekvár

Díszítés:

mandulaforgács

4-5 narancs vékonyra szeletelve

1 csomag tortazselépor

 

Elkészítés:

A pudingot az előírás szerint 5 dl tejjel és a cukor 2/3-ad részével elkészítjük, ízesítjük a citrom levével, a héjával, a vaníliás cukorral, az aromával, majd időnként megkeverve kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A zselatint a megmaradt tejben langyosra feloldjuk, 2-3 kanál tejszínhabot elkeverünk benne, így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.
A pudingot robotgéppel jól eldolgozzuk, s tejszínhab 2/3-ad részét lazán beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.
A piskótát két lapra szeljük.
Az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral, egészen vékonyra szeletelt naranccsal kirakjuk, s a krém 1/3-ad részét rákenjük.
Erre jön a másik lap, s a krém maradéka. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
A torta tetejét jó sűrűn telerakjuk szép vékony, felezett, egymásra csúsztatott narancsszeletekkel, az oldalát bevonjuk tejszínhabbal, szélét is díszítjük tejszínnel. Oldalára szeletelt mandulát tapasztunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>