Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tökfejes minipizza

2008.10.27

Gyerekek nagy kedvence a pizza, amit halloweenre tökfejekkel díszítettünk.

Hozzávalók: pizzatészta, narancsszínű (cheddar) lapsajt, pizzaszósz, tetszés szerinti feltétek (sonka, szalámi, kukorica, paprika, stb…), pizza fűszerkeverék, bazsalikomlevél


Tetszőleges recept szerint készítsünk pizzatésztát, amit dagasztás után, lisztezett munkalapon nyújtsunk ki kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából szaggassunk ki kisebb köröket, amelyek mérete ne legyen nagyobb, mint a lapsajt. Használhatunk hozzá süteménykiszúró formát, vagy akár poharat, bögrét is.
 

A kör alakú tésztákat helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra, a különböző feltéteket pedig vágjuk apró kockákra. A tészta tetejét kenjük be pizzaszósszal, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és a tetejére tegyünk tetszőlegesen különböző feltéteket. A pizzákat tegyük előmelegített sütőbe, és 180 ºC-on süssük meg.
 

Míg sül a pizza, a lapsajtokból készítsük el a tökfejeket. Ehhez a sajtokból vágjunk ki egy kicsivel kisebb köröket, mint a pizzatészta, majd éles késsel vágjunk ki belőle a szemeket és a szájakat. Ha a pizza megsült, a még forró tésztára tegyük rá a tökfej alakú sajtokat. Mivel ez a sajt nagyon hamar elolvad, ennyi hő épp elég neki, hogy ráolvadjon a pizza tetejére. A bazsalikomlevélből a tökfejek tetejéhez tegyünk egy-egy kisebb darabot, ami a tök szára lesz.
Ötlet:
Pizza helyett ugyanígy melegszendvicseket is készíthetünk. A kenyérhez használjunk négyzet alakú szendvicskenyeret, és a sajtot hagyjuk hozzá négyzet alakúan.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Október / 2019 >>